چاپ کتاب کل

چاپ کتاب کل

چاپ کتاب کل

سرشناسه

:

کمبل، تی. کالین، ‏‫۱۹۳۴ – ‏ م.  Campbell, T. Colin

‏عنوان و نام پديدآور

:

کل/نویسندگان تی.کولین کمپبل، هوارد جاکوبسون ؛ مترجمان متین کریمی‌کردستانی، بیتا کریمی‌کردستانی.

‏مشخصات نشر

:

تهران: گنجور، ‏‫۱۴۰۰.

‏مشخصات ظاهری

:

‏‫۴۳۱ ص.

‏شابک

:

‏‫978-622-7726-65-7

‏وضعیت فهرست نویسی

:

فیپا

‏يادداشت

:

‏‫عنوان اصلی: Whole : rethinking the science of nutrition , [2013].

‏موضوع

:

تغذیه  Nutrition

‏موضوع

:

طول عمر — تاثیر تغذیه  Longevity — Nutritional aspects

‏موضوع

:

گیاه‌خواری  Vegetarianism

‏شناسه افزوده

:

جاکوبسون، هوارد، ‏‫۱۹۳۰ – ‏ م.  Jacobson, Howard

‏شناسه افزوده

:

کریمی کردستانی، متین، ‏‫۱۳۷۳-، مترجم Karimi Kordestani, Matin

‏شناسه افزوده

:

کریمی‌ کردستانی، بیتا، ‏‫۱۳۷۷‏-، مترجم

‏رده بندی کنگره

:

‏‫RA۷۸۴

‏رده بندی دیویی

:

‏‫613/2

‏شماره کتابشناسی ملی

:

۸۴۱۵۸۶۰

 

درباره نویسندگان

 

بیش از پنجاه سال، دکتر تی.کولین کمپبل[1]، پیشگام در تحقیقات تغذیه بوده است، و بیش از 300 مقاله تحقیق حرفه­ای تألیف کرده است. میراث وی، پژوهش چین[2]، با همکاری پسرش، دکتر توماس کمپبل[3]، از زمان انتشار در سال 2005، جزو پرفروش­ترین کتاب­های بین المللی است. وی سمت Jacob Gould Schurman استاد برجسته بیوشیمی تغذیه در دانشگاه کُرنل [4]را دارد، و چندین گزارش تخصصی مربوط به سیاست­های غذایی و بهداشتی را نویسندگی کرده است، و سخنرانی­های گسترده­ای در سراسر جهان، در مورد حل بحران مراقبت­های بهداشتی، از طریق اثرات اندک شناخته شده اما قابل توجه تغذیه انجام داده است. او مجموعه­ای منحصر به فرد و بسیار موفق از دوره­های آنلاین در زمینه تغذیه گیاهی را به عنوان مشارکت بین بنیاد T. Colin Campbell (tcolincampbell.org) و زیرمجموعه آنلاین (eCornell) دانشگاه کُرنل ایجاد کرده است. دکتر‌T. Colin Campbell در سایت (www.wholevana.com) در حال وبلاگ نویسی است، تا به همراه پسران خود در تلاش برای ایجاد یک انقلاب بهداشتی اساسی مشارکت داشته باشد. آن­ها با هم برنامه­ای را آغاز کرده­اند، كه هدف آن رساندن پیام امیدوار كننده تغذیه گیاهی به افراد، مشاغل و جوامع در همه جا است.

دکتر هوارد جاکوبسون[5]، یک مشاور بازاریابی آنلاین، مربی بهداشت و یک متخصص باغبانی زیست محیطی از دورهام[6]، در کارولینای شمالی است. وی فوق لیسانس بهداشت عمومی و دکترای مطالعات بهداشتی از دانشگاه تِمپل[7]، و لیسانس تاریخ را از دانشگاه پرینستون[8] دریافت کرده است. هوارد یک آژانس بازاریابی آنلاین را اداره می­کند، و نویسنده Google AdWords For Dummies است. او مشاور، مربی و سخنران در مورد بهداشت فردی و پایداری محیط زیست کُره زمین است. در صورت تمایل می­توانید از طریق howard@permanator.com با او تماس حاصل فرمائید.

 

 

بخشی از ستایش­ها در مورد (کتاب) “کُل”

 

“کُل یک مورد قانع کننده را مطرح می­کند، که تمرکز تغذیه مدرن بر مواد مغذی منفرد، منجر به سردرگمی جمعی با پیامدهای غم انگیز در ارتباط با سلامتی شده است. الگوی جدید دکتر کمپبل طرز فکر ما در مورد غذا را تغییر خواهد داد، و با این کار می­تواند زندگی میلیون­ها نفر را بهبود بخشد و میلیاردها دلار در هزینه­های بهداشتی صرفه جویی کند.‌”

برایان وندل، خالق و تهیه کننده Forks Over Knives

“تی.کولین کمپبل، متخصص برتر تغذیه آمریكا، با شجاعت و اعتقاد، نحوه نفوذ الگوی تقلیل گرایانه را در علوم، پزشكی، رسانه­ها، صنایع داروسازی بزرگ و گروه­های بشردوستانه را بیان می­كند، كه مردم را از حقیقت تغذیه­ای برای سلامتی مطلوب باز می­دارد.”

دکتر و جراح قلب، جونیور. کالدول اسلستین؛ نویسنده کتاب پرفروش، Prevent and Reverse Heart Disease

“دکتر کولین کمپبل، با پژوهش چین چشم ما را باز کرد. در کُل، دکتر کمپبل با جسارتی تمام نشان می­دهد، که چگونه درک ما از تغذیه و سلامتی از مسیر صحیح خارج شده، و چگونه می­توان آن را بازیابی کرد. این کتاب توانمند که به زیبایی و به وضوح نوشته شده است، برای همیشه تفکر شما درباره سلامتی، غذا و علم را تغییر خواهد داد. “

دکتر نیل بارنارد، بنیان گذار ومدیر Physicians Committee for Responsible Medicine

“دکتر تی. کولین کمپبل، تأثیر گذارترین دانشمند تغذیه­ای در قرن گذشته بوده است. کار او در حال حاضر جان صدها هزار نفر را نجات داده است.”

دکتر جان مَک دوگال، بنیان گذار برنامه پزشکی مَک دوگال

دکتر کمپبل، موفق می­شود نگاهی تازه و صادقانه به علم تغذیه بیاندازد، زیرا او حقیقت حیرت انگیز بیماری را آشکار می­کند، و راهی مطمئن برای دستیابی به سلامتی عالی را که شایسته آن است، نشان می­دهد.”

Chef AJ، نویسنده اثر Unprocessed

“این کتاب کلید درک چگونگی افزایش طول عمر طبیعی و سلامتی ما است، کلیدی است برای کاهش سرعت گرم شدن کُره زمین، و همه این­ها بدون هیچ هزینه­ای و با صرفه جویی قابل توجهی در جامعه ما همراه است.”

مایک فرمونت، دارنده رکورد جهانی ماراتن در سن 88 و 90 سالگی

 

فهرست مطالب

عنوان                                                                                                            صفحه

معرفی… 13

فصل اوّل: برده شدن توسط سیستم.. 21

بخش یکم: افسانه مراقبت‌های بهداشتی مدرن………………………………………………………………………………….. 23

بخش دوّم: حقیقت کُل………………………………………………………………………………………………………………………….. 37

بخش سوم: راه بدعت من………………………………………………………………………………………………………………………. 53

فصل دوّم: پارادایم به عنوان زندان.. 73

بخش چهارم: پیروزی تقلیل‌گرایی……………………………………………………………………………………………………….. 75

بخش پنجم: تقلیل‌گرایی به تغذیه حمله‌ور می‌شود…………………………………………………………………………… 91

بخش ششم: تحقیقات تقیل‌گرایانه…………………………………………………………………………………………………… 115

بخش هفتم: زیست‌شناسی (بیولوژی) تقیل‌گرایی………………………………………………………………………….. 133

بخش هشتم: ژنتیک در مقابل تغذیه، قسمت اول………………………………………………………………………….. 159

بخش نهم: ژنتیک در مقابل تغذیه، قسمت دوم……………………………………………………………………………… 183

بخش دهم: پزشکی تقلیل‌گرایانه………………………………………………………………………………………………………. 203

بخش یازدهم: مکمل‌های تقلیل‌گرایانه…………………………………………………………………………………………….. 217

بخش دوازدهم: سیاست اجتماعی تقلیل‌گرایی……………………………………………………………………………….. 235

فصل سوّم: قدرت ظریف و نیروهای کنترلی آن.. 251

بخش سیزدهم: درک سیستم……………………………………………………………………………………………………………. 253

بخش چهاردهم: بهره‌برداری و کنترل صنعت…………………………………………………………………………………. 273

بخش پانزدهم: تحقیق و سود……………………………………………………………………………………………………………. 297

بخش شانزدهم: موضوعات رسانه‌ای…………………………………………………………………………………………………. 321

بخش هفدهم: اطلاعات غلط دولت…………………………………………………………………………………………………… 343

بخش هجدهم: کور شده توسط نورآوران…………………………………………………………………………………………. 363

فصل چهارم: افکار نهایی… 389

بخش نوزدهم: خودمان را کامل کنیم………………………………………………………………………………………………. 391

فهرست منابع.. 399

چاپ کتاب کل

 

معرفی

چاپ کتاب کل

در سال 1965، حرفه آکادمیک من امیدوار کننده به نظر می­رسید. پس از چهار سال به عنوان یک همکار تحقیقاتی درMIT، در دفتر جدیدم در گروه بیوشیمی و تغذیه ویرجینیا مستقر شدم. سرانجام، من یک استاد واقعی بودم! و دستور کار تحقیقاتی که داشتم، شامل بررسی سوء تغذیه در کودکان در کشورهای فقیر بود، که یک دستور کار تحقیقاتی بی­نظیر بود. با درک این که چگونه کودکان می­توانند از کیفیت پروتئین بالاتری در تغذیه برخوردار شوند. عرصه کاری من، به لطف سخاوت و کمک مالی آژانس بین المللی وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا، برای توسعه در فیلیپین بود.

اولین چالش، یافتن یک منبع پروتئین ارزان قیمت در تولیدات محلی آن منطقه بود. چالش دوم، توسعه یک سری مراکز خود گردان در سراسر کشور بود، كه بتوانیم به مادران نشان دهیم كه با استفاده از منابع پروتئینی چگونه می­توانند فرزندان خود را از سوء تغذیه نجات دهند.

در همان زمان، بنا به درخواست رئیس بخشی که در آن کار می­کردم، دکتر دین چارلی اِنگل[1]، مشغول کار بر روی پروژه­ی دیگری نیز بودم. چارلی مسئول تامین بودجه مطالعه بر آفلاتوکسین، یک ماده شیمیایی سرطان­زا که توسط قارچی به نام آسپریگیلوس فلاوس[2] تولید می­شد، از وزارت کشاورزی ایالات متحده بود. و کار من یادگیری همه مواردی بود که در تولید این قارچ می­توانست موثر باشد؛ تا بتوانیم از رشد آن در منابع مختلف غذایی جلوگیری کنیم. این به وضوح یک پروژه مهم بود، زیرا شواهد زیادی در این مورد وجود داشت که آسپریگیلوس فلاوس، باعث سرطان کبد در موش­های آزمایشگاهی می­شد. (جریان اصلی این بود که باعث ایجاد سرطان در موش­های صحرایی یا موش­های آزمایشگاهی می­شد، که احتمالاً در انسان نیز باعث سرطان می­شود).

یکی از غذاهای اصلی منطقه که آلوده به آسپریگیلوس فلاوس بود، بادام زمینی بود. با کمال تعجب در آن موقع خودم را در حال مطالعه بادام زمینی در دو زمینه کاملاً متفاوت دیدم. و زمانی که عمیقاً به این دو موضوع نگاه کردم، در ظاهر کاملاً بی­ارتباط با یکدیگر به نظر می­رسیدند (کمبود پروتئین در بین کودکان فقیر فیلیپین و شرایط رشد آسپریگیلوس فلاوس.) و این سرآغازی شد که دنیای من را به لرزه درآورد، و بسیاری از بسترها که اکثر دانشمندان علوم تغذیه بر آن متکی هستند را زیر سوال ببرد.

این یافته­ای است که جهان بینی من را تغییر داده است – و در نهایت، جهان من را وارونه ساخت: کودکانی که در فیلیپین رژیم­های غذایی با بالاترین پروتئین را مصرف می­کردند، بیشترین ابتلا به سرطان کبد را داشتند – حتی کودکانی که رژیم­های سرشار از پروتئین داشتند، و به طور قابل توجهی ثروتمندتر بودند، و دسترسی به همه چیزهایی که ما معمولاً با سلامت دوران کودکی در ارتباط می­بینیم، مانند مراقبت­های پزشکی و آب آشامیدنی پاکیزه را در اختیار داشتند.

ترجیح دادم این کشف را تا هر جایی که من را هدایت می­کند، دنبال کنم. در نتیجه، مسیر زندگی حرفه­ای من در جهات غیرمنتظره و حتی ناراحت کننده­ای چرخیده است، که در اولین کتابم، “پژوهش چین[3]” شرح داده شده است. در نهایت به دو نکته آگاه شدم: اول، تغذیه کلید اصلی سلامت انسان است. دوم، چیزی که اکثر ما به عنوان تغذیه مناسب تصور می­کنیم، درست نیست.

اگر می­خواهید بدون سرطان، بیماری قلبی و دیابت برای خود زندگی کنید، این قدرت در دست شما (و چاقو و چنگال شما) است. اما متأسفانه، دانشکده­های پزشکی، بیمارستان­ها و آژانس­های بهداشتی دولتی همچنان به درمان بدون در نظر گرفتن تغذیه ادامه می­دهند، گویی این ماده فقط نقش جزئی در سلامتی دارد. و جای تعجب نیست: رژیم غذایی استاندارد غربی، همراه با پسر عموهای مرسوم “کم چرب” و “کم کربوهیدرات” خود، در واقع دلیل بیشتر مواردی است که به ما آسیب می­رساند، نه علاج آن. به طور خلاصه، معالجه “معجزه آسایی” که از نیم قرن گذشته در حال تعقیب و جستجوی آن بوده­ام، معلوم شد که یک داروی شگفت انگیز جدید نیست که پس از دهه­ها کار آزمایشگاهی درخشان و بی­وقفه، یا یک ابزار جراحی پیشرفته یا تکنیک با استفاده از لیزر، با زحمت و سختی تهیه شده باشد. درعوض، راز سلامتی در تمام مدت، در کسوت یک کلمه ساده و شاید کِسل کننده، پیش روی ما بوده است: تغذیه. وقتی صحبت از سلامتی ما می­شود ، معلوم می­شود برگ برنده نوع غذایی است که هر روز در دهان می­گذاریم. در فرآیند یادگیری همه این­ها، من چیز دیگری را نیز یاد گرفتم: چرا اکثر مردم از قبل این را نمی­دانستند.

مراکز تحقیقات پزشکی و علمی، به دور از پذیرش این یافته­ها، آن­ها را به طور سیستماتیک رد کرده، و حتی آن­ها را سرکوب کرده­اند.

تعداد کمی از متخصصان پزشکی آگاه هستند، که انتخاب مواد غذایی ما در مقایسه با قرص­هایی که تجویز می کنند، سپر بسیار موثرتری در برابر بیماری هستند.

تعداد کمی از روزنامه نگاران بهداشت خبر خوب و بدون ابهام در مورد سلامتی درخشان و پیشگیری از بیماری را از طریق رژیم غذایی گزارش می­کنند.

تعداد کمی از دانشمندان آموزش دیده­اند، که به “تصویر بزرگ و کامل” نگاه کنند، و به جای پرداختن به اقیانوسی از خِرد و آگاهی، به اندک اطلاعات خود اکتفا می­کنند.

و فراخوانی و هشداری برای همه آن صنایع دارویی و غذایی است، که در تلاشند ما را متقاعد کنند، که نجات را می­توان در یک قرص یا یک میان وعده غذایی غنی شده از مواد مصنوعی و فرآوری شده یافت.

واقعیت چیست و چگونه می­توان سلامتی شما را تضمین کرد؟ این چیزی است که این کتاب به آن می­پردازد.

چاپ کتاب کل

چرا کتاب دیگری؟

اگر مطالعه چین را خوانده باشید، قبلاً برخی از این موارد را شنیده­اید. شما حقیقت را در مورد تغذیه می­دانید، و کمی در مورد مقاومت دانشمندان دیگر شنیده­اید، و من در تلاش برای نشان دادن حقیقتی هستم که  به شخصه با آن روبرو شده­ام.

از زمان انتشار آن در سال 2005، میلیون­ها نفر مطالعه چین را خوانده­اند، و بینش آن را با دوستان، همسایگان، همکاران و عزیزانشان به اشتراک گذاشته­اند. در این مدت روزی نبوده که من پیام­های سپاس گزاری قدرت شفابخش غذاهای گیاهی را دریافت نکنم. ممکن است هر یک از این پیام­ها حکایتی داشته باشند، اما وزن کلی شواهد ترکیبی آن­ها قابل توجه است. و چیزی نیست جز برداشتن مشکلات و موانع در مسیر جهل جمعی ما که از آن کسب در آمد می­کنند.

علاوه بر این، از سال 2005، بسیاری از همکارانم مطالعات متنوعی را انجام داده­اند، که حتی با قدرت بیشتری تأثیرات غذای خوب بر روی سیستم­های مختلف بدن انسان را نشان می­دهد. در این مرحله هر دانشمند، پزشک، روزنامه نگار یا سیاست گذاری که اهمیت یک “غذای کامل بر پایه گیاهی” برای رفاه فردی و اجتماعی را انکار یا به حداقل برساند، به سادگی و سهل انگارانه از کنار حقایق می­گذرند.

با این حال، از برخی جهات، چیزهای کمی تغییر کرده است. اکثر مردم هنوز نمی­دانند که کلید سلامتی و طول عمر در دست آن­هاست. خواه با سوء نیت یا به دلیل غفلت، بیشتر اوقات اتفاق می­افتد که جریان اصلی فرهنگ غربی حکم می­کند به نادیده گرفتن، باور نکردن. و در بعضی موارد به طور فعالانه حقیقت را درمورد آنچه باید بخوریم می­پیچاند – به حدی که باور ما بر این که این سال­ها به ما دروغ گفته­اند، می­تواند برای ما سخت باشد. پذیرفتن چیزهایی که به ما گفته شده، اغلب آسان­تر از پذیرش احتمال توطئه کنترل، سکوت و اطلاعات غلط است. و تنها راه مبارزه با این درک، این است که به شما نشان دهیم چگونه و چرا این اتفاق افتاده است.

به همین دلیل، برای خلق این کتاب جدید، احساس ضرورت کردم. “مطالعه چین” بر شواهدی متمرکز شده است که به ما   می­گوید که رژیم “غذای کامل بر پایه گیاهی” سالم­ترین رژیم غذایی انسان است.

چاپ کتاب کلچاپ کتاب کل

فصل­های کتاب کُل[4]

این کتاب به چهار فصل تقسیم شده است.

فصل اول، اطلاعات بیشتری در مورد تحقیقات من و دیگران در مورد کل مواد غذایی، رژیم غذایی گیاهی، عکس­العمل من در مورد برخی از برجسته­ترین انتقادهایی که از زمان انتشار مطالعه چین دریافت کرده­ام را شامل می­شود. و موارد دیگر از جمله پیشینه و سفر خودم به عنوان زمینه­ای برای درک این که، فلسفه­های این کتاب از کجا آمده است.

فصل دوم دلایلی را دنبال می­کند که نه تنها پذیرش آن برای خیلی­ها سخت است، بلکه حتی پیامدهای بهداشتی این تحقیق متوجه زندان ذهنی یا پارادایمی که علم و پزشکی غربی در آن فعالیت می­کند، می­شود. و این امر دیدن واقعیت­های واضح خارج از آن را غیر ممکن می­کند. به دلایل بسیاری، ما اکنون تحت الگویی کار می­کنیم که حقیقت را فقط در کوچک­ترین جزئیات جستجو می کنیم، در حالی که کاملاً از تصویر کَلان چشم پوشی می­کنیم. اصطلاح مشهور “نمی­توان جنگل را تنها با دیدن درختان مشاهده کرد” این موضوع را به خوبی نشان می­دهد، با این تفاوت که در اینجا موارد زیادی از درختان و جنگل­ها در معرض خطر است. دیدن جزئیات مشکلی ندارد (من بیشتر کار تحقیقاتی خود را صرف همین کار کردم)؛ مشکل زمانی رخ می­دهد که ما شروع به انکار وجود یک تصویر بزرگ می­کنیم، و سرسختانه اصرار می­ورزیم. واقعیت باریکی که می­بینیم به شدت متمایل به تعصبات و تجربیات خودمان است. واژه فانتزی در مورد وسواس کوچک سازی و تقلیل گرایی است. و تقلیل گرایی با منطق اغواگرانه خود همراه است، به طوری که افرادی که تحت طلسم آن کار می­کنند، حتی نمی­توانند ببینند که روش دیگری برای نگاه به جهان وجود دارد. از نظر تقلیل گرایان، همه جهان بینی­های دیگر غیر علمی، خرافاتی، بی­اساس و قابل توجه نیستند. تمام شواهد جمع آوری شده با استفاده از روش­های غیر تقلیل گرایانه – با فرض این كه تحقیقات می­توانند در وهله اول بودجه بگیرند – نادیده گرفته یا سرکوب می­شوند.

فصل سوم به طرف دیگر این معادله نگاه می­کند: نیروهای اقتصادی که هنگام دنبال کردن موفقیت­های مالی، این الگو را برای منافع شخصی خود تقویت و بهره برداری می­کنند. این نیروها مکالمه عمومی درباره بهداشت و تغذیه را کاملاً دستکاری         می­کنند، تا متناسب با نتیجه کارشان باشد. ما به بسیاری از مواردی که نقش پول در هزاران تصمیم گیری  کوچک و بزرگ که تأثیر زیادی بر آنچه شما مردم می­شنوید (و نمی شنوید)، و در در مورد بهداشت و تغذیه اعتقاد داریم، خواهیم پرداخت.

در آخر، در فصل چهارم، ما به کُلِ مواردی که در اینجا مطرح است، و همچنین مواردی که لازم است تا چنانچه بخواهیم همه چیز تغییر کند را، بررسی می­کنیم.

 

چاپ کتاب کل

حقیقت به همه ما تعلق دارد

می­خواستم این داستان را بگویم زیرا این را مدیون شما عموم مردم هستم. اگر مالیات دهنده در ایالات متحده هستید، هزینه زندگی حرفه­ای من در تحقیق، تدریس و سیاست گذاری را پرداخت کرده­اید. من افراد زیادی را می­شناسم، از جمله دوستان و خانواده، که بی­ضرورت از بیماری رنج می­بردند، فقط به این دلیل که آن­ها، آنچه را که من می­دانم را نمی­دانند- و آن­ها همچنین مالیات دهنده بودند. شما حق دارید بدانید که پول شما صرف خرید چه چیزی می­شود، و حق دارید از یافته­های آن بهره مند شوید.

سلب مسئولیت از خودم: من هیچ انگیزه مالی ندارم که شما مرا باور کنید. من محصولات سلامتی، سمینارهای سلامتی یا مربیگری بهداشت نمی­فروشم. من هفتاد و نه ساله هستم (درحال حاظر دکتر کمپبل 87 سن دارند)، زندگی طولانی و ارزشمندی داشته­ام، و این کتاب را برای درآمدزایی نمی­نویسم. وقتی شروع به صحبت کردن با دوستان خود در مورد آنچه از این کتاب آموخته­اید، می­شوید، و مشتاقانه نسبت به من و انگیزه­های من روبرو شدید (و خواهید شد!)، فقط منبع اصلی ادعاهایی را که آن­ها ذکر می­کنند را در نظر بگیرید. از خود بپرسید: منافع مالی آن­ها چقدر است؟ آن­ها با سرکوب اطلاعاتی که من در اینجا به اشتراک می­گذارم، چه چیزهایی به دست می­آورند؟

گفتن این داستان یک چالش بوده است. من به خوبی می­دانم که یک رژیم غذایی که فقط از گیاهان تشکیل شده باشد، برای بسیاری از افراد ایده­ای احمقانه به نظر می­رسد. اما این شروع به تغییر می­کند. این ایده با گذشت زمان بزرگ و بزرگ­تر می­شود. سیستم فعلی پایدار نیست. تنها سوال این است که، آیا قبل از این که ما را با خود همراه کند، خود را آزاد خواهیم کرد یا خیر؟ یا این که ما بدن خود، ذهن و سیاره خود را با این سیستم که سربار است، آلوده خواهیم کرد تا زمانی که تحت وزن اقتصادی و منطق بیولوژیکی خود فروپاشد؟ در نسل­های گذشته، به نظر می­رسید که چگونه غذا خوردن یک مسئله شخصی و خصوصی باشد. به نظر نمی­رسید که انتخاب­های غذایی ما، به هر طریقی در رفاه یا رنج سایر افراد تاثیری داشته باشد. چه رسد به حیوانات، و حیات گیاهان و تمامی ظرفیت­های موجود در این کُره خاکی. اما اکنون دیگر چنین نیست. آنچه ما به صورت فردی و جمعی می­خوریم ، عواقب آن فراتر از اندازه دور کمر و فشار خون است.

انتخاب با ماست. امید من این است که این کتاب شما را به این امر ترغیب کند، که عاقلانه انتخاب کنید – برای سلامتی خود، برای نسل­های بعدی و برای کُل کُره زمین.

دکتر تی. کولین کمبل

لنسینگ، نیویورک .نوامبر 2012

 

چاپ کتاب کل

چاپ کتاب کل

فصل اوّل

برده شدن توسط سیستم

 

بخش یکم

افسانه مراقبت­های بهداشتی مدرن

چاپ کتاب کل

کسی که بیماری را درمان می­کند، ممکن است مهارت کامل را داشته باشد، اما آن کس که از آن جلوگیری می­کند، مطمئن­ترین پزشک است.

  توماس فولر‌[5]

چه زمان خوبی برای زنده بودن است! پزشکی مدرن، نوید نجات از آفت­هایی را می­دهد، که از زمان آغاز خلقت بشر او را آزار داده است. بیماری، ناتوانی، پیری – همه این­ها به لطف پیشرفت در فناوری، ژنتیک، داروسازی و علوم غذایی به زودی ریشه­کَن می­شوند. و درمان سرطان را هم شامل می­شود. اتصال DNA جایگزین ژن­های کاملاً سالم، به جای ژن­های آسیب دیده ما خواهد شد. و در این میان داروهای شگفت انگیز جدید هم عملاً هر هفته کشف می­شوند. و اصلاح ژنتیکی غذا، ه1مراه با تکنیک­های پیشرفته فناوری، به زودی قادر به تبدیل یک گوجه فرنگی، هویج یا کلوچه ساده به یک وعده غذایی کامل خواهد بود. واو، شاید روزی نه چندان دور، به مواد مغذی مورد نیاز خود دیگر احتیاج نداشته باشیم.

فقط یک مشکل با آن تصویر رویایی وجود دارد، و آن این است که کاملاً نادرست است!! هیچ یک از آن وعده­های بلند نظرانه قادر به تحقق نخواهد بود. ما میلیاردها دلار برای درمان­های خطرناک و البته بی­اثر هزینه کرده­ایم. وبه دنبال ژن­های جدید هستیم، گویی ژن­هایی که طی میلیون­ها سال تکامل یافته­اند، برای نیازهای ما کافی نیستند. ما خود را با معجونات سمی، که تعداد کمی از آن­ها بیماری را درمان می­کنند، تغذیه می­کنیم؛ در حالی که بقیه داروها عوارض جانبی مضر داروهای اولیه را درمان می­کنند.

ما در مورد سیستم مراقبت­های بهداشتی در آمریکا صحبت می­کنیم، اما این نام غلطی است. زیرا آنچه که واقعاً داریم، یک سیستم مراقبت از بیماری است.

خوشبختانه، راهی به مراتب بهتر، ایمن­تر و ارزان­تر برای دستیابی به سلامتی داریم، و آن فقط دارای عوارض جانبی مثبت است. به علاوه، این روش از بسیاری از بیماری­ها و شرایطی که ما را رنج می­دهد، قبل از ظهور آن­ها جلوگیری می­کند، بنابراین در مرحله اول نیازی به استفاده از سیستم مراقبت از بیماری نداریم.

چاپ کتاب کل

سیستم مراقبت از بیماری

ایالات متحده بیش از هر كشور روی سرانه مراقبت­های “بهداشتی” هزینه می­كند، با این حال وقتی كیفیت مراقبت­های بهداشتی ما با سایر كشورهای صنعتی مقایسه می­شود، در نزدیک رده­های آخر قرار می­گیریم.

به عنوان یک کشور، ما کاملا بیمار هستیم. علی­رغم میزان بالای هزینه­های بهداشتی، از سلامت بیشتری برخوردار نیستیم. در حقیقت، میزان بسیاری از بیماری­های مزمن فقط با گذشت زمان افزایش یافته است، و بر اساس نشانگرهای زیستی سلامتی مانند چاقی، دیابت و فشار خون بالا، ممکن است به سمت افزایش بیشتر هدایت شوند. شیوع افراد دارای اضافه وزن و چاقی از 13% جمعیت ایالات متحده در سال 1962، به عدد خیره کننده 34% در سال 2008 افزایش یافته است.[1] مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری­های ایالات متحده (CDC[6]) گزارش داد، میزان دیابت نوع 2 در ایالات متحده از سال 1980 تا 2010 بیش از 2 برابر شده است، و از 2.5% به 6.9% از جمعیت رسیده است.[2] فشار خون بالا در میان بزرگسالان آمریکایی بین سال­های 1997 تا 2009، 30% افزایش یافته است.[3]

دارو­ها و پیشرفت­های جراحی با وجود افزایش عوامل خطر ، میزان مرگ و میر را کم و بیش ثابت نگه می­دارد (به استثنای دیابت که میزان مرگ و میر آن از سال 2007 تا 2010 به میزان حیرت انگیزی 29% در آمریکای شمالی افزایش یافته است).[4] اما داده­ها نشان می­دهد، هیچ یک از پیشرفت­های ما در پزشکی با پیشگیری اولیه ارتباط ندارد، و هیچ یک اساساً باعث سلامتی ما نمی­شوند. آن­ها میزان مرگ و میر را کاهش نمی­دهند. و قیمتی که ما برای این پیشرفت­ها می­پردازیم، بسیار زیاد است.

برای سال­های متمادی، هزینه داروهای تجویز شده در پزشکی با سرعتی بالاتر از تورم در حال افزایش است. فکر می­کنید ارزش پول خود را می­گیریم؟ دوباره فکر کنید.

عوارض جانبی همان داروهای تجویز شده سومین علت اصلی مرگ، در پشت بیماری­های قلبی و سرطان است. درست است! داروهای تجویزی بیش از تصادفات رانندگی باعث کشته شدن افراد می­شود. دکتر باربارا استارفیلد[7]، در سال 2000 در مجله انجمن پزشکی آمریكا، نوشت: “عوارض جانبی داروها” (از داروهایی كه به درستی تجویز و مصرف شده­اند) سالانه 106000 نفر را می­كشد.[5] و این شامل مصرف بیش از حد تصادفی داروها نیست.

به این موارد 7000 مرگ سالانه ناشی از خطاهای دارویی در بیمارستان­ها، 20000 مرگ ناشی از خطا در بیمارستان­های مربوط به داروها (مانند جراحی­ها و تجهیزات برنامه ریزی و نظارت نشده)، 80000 مرگ ناشی از عفونت­های ناشی از بیمارستان و 2000 مورد سالانه ناشی از جراحی­های غیر ضروری را اضافه کنید.[6]

با این حال وقتی از دولت ایالات متحده در این مورد سوال می­کنید­، با انکار کَر کننده مواجه می­شوید. به صفحه وب CDC در مورد علل اصلی مرگ نشان داده شده در شکل1-1 نگاه کنید.

شکل 1-1: عکس از صفحه وب سایت مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری­ها. [7]

 

به چیز عجیبی توجه می­کنید؟ در این مورد، سیستم پزشکی سومین دلیل مرگ و میر در ایالات متحده نیست. اعتراف به این امر برای تجارت مضر است، و اگر دولت ایالات متحده در اینجا به یک چیز اهمیت دهد، آن منافع اقتصادی موسسه­های پزشکی است.

به یک خانه یا مرکز سالمندان مراجعه کنید تا خودتان ببینید که این سیستم چگونه به کسانی که به آن نیاز دارند خدمت می­کند. شما احساس جسمی و روحی افرادی را خواهید داشت که سرزنده هستند، و بدون نیاز به دارو برای درمان بیماری­ها به آن­ها دارو می­دهند، تا این که بمیرند. چه کسی می­تواند آنها را سرزنش کند؟ پزشکان بهتر می­دانند ، درست است؟ و چه تعداد از تبلیغات تلویزیونی روزانه به تبلیغ دارو­هایی برای کاهش کلسترول خون، کاهش قند خون و افزایش میل جنسی می­پردازد؟

می­توانم این موضوعات را ادامه و ادامه دهم. اما فکر می­کنم تا این جای بحث به این تصویر ذهنی رسیده باشید که: هرچه بیشتر برای مراقبت از بیماری هزینه کنیم، بیمار و بدبخت­تر می­شویم.

چاپ کتاب کل

اخبار خوب

تمامی تریلیون دلار هزینه­هایی که می­شود، نتایج سلامتی را بهبود نمی­بخشد. پیشرفت­های وعده داده شده همیشه به همان سرعتی که ما آن­ها را تعقیب می­کنیم­، عقب می­مانند. تحقیقات ژنتیکی، منجر به ایجاد حالت­های کابوس مانندی چون از بین رفتن حریم خصوصی و همچنین سوء تفاهمات غم انگیزی شده است، که در آن مادران سینه دختران جوان خود را تخلیه می­کنند، فقط به این دلیل که برخی از متخصصان ژنتیک انگشت روی این ژن­های نامطلوب می­گذراند، تا DNA آن­ها را آزمایش کنند، و با پیش بینی احتمال سرطان پستان در آینده آن­ها را بترسانند.

اعتراف می­کنم که این واقعاً موجب افسردگی است.

خبر خوب این است که برای دستیابی، حفظ و بازیابی سلامتی سرشار از جنب و جوش، نیازی به پیشرفت پزشکی یا دستکاری ژنتیکی نداریم. نیم قرن تحقیق – چه من و چه بسیاری دیگر – مرا در موارد زیر متقاعد کرده است:

  • آنچه شما هر روز می­خورید، تعیین کننده بسیار مهمتری برای سلامتی شما از DNA یا بسیاری از مواد شیمیایی ناخوشایند در کمین محیط شما است.
  • غذاهایی که مصرف می­کنید، می­توانند سریع­تر و موثر­تر از گران­ترین داروهای تجویز شده، و چشمگیرتر از شدیدترین مداخلات جراحی، تنها با عوارض جانبی مثبت، شما را درمان کنند.
  • این گزینه­های غذایی می­توانند از سرطان، بیماری­های قلبی، دیابت نوع 2، سکته مغزی، دژنراسیون ماکولا (بیماری چشمی)، میگرن، اختلال نعوظ و آرتروز جلوگیری کنند – و این فقط یک لیست کوتاه است.
  • برای شروع سالم و درست غذا خوردن هرگز دیر نیست. یک رژیم غذایی خوب می­تواند بسیاری از آن شرایط را نیز معکوس کند.

به طور خلاصه: نحوه غذا خوردن خود را تغییر داده، تا بتوانید سلامتی خود را به سمت بهبودی بیشتر سوق دهید.

چاپ کتاب کل

رژیم غذایی ایده آل انسانی

به دلایلی، “غذای سالم” به بی­مزه بودن شهرت دارد. شاید در این مرحله فکر کنید که رژیم غذایی معجزه آسا برای سلامتی انسان باید ناخوشایند­ترین حالت قابل تصور باشد. خوشبختانه اینطور نیست. خوشبختانه تکامل ما را به گونه­ای برنامه ریزی کرده است تا به دنبال غذاهایی باشیم که سلامتی ما را تقویت می­کنند. تنها کاری که باید انجام دهیم، این است که به ریشه­های رژیم خود برگردیم – هیچ عمل رادیکالی لازم نیست.

رژیم غذایی ایده آل انسان به این شکل است: غذاهای گیاهی را به شکل نزدیک به حالت طبیعی خود (غذاهای “کامل”) مصرف کنید. از انواع سبزیجات، میوه ها، آجیل و دانه­های خام (آغشته به نمک نباشد)، لوبیا و حبوبات و غلات کامل استفاده کنید. از غذاها و فرآورده­های حیوانی فرآوری شده، خودداری کنید. از نمک، روغن و شکر اضافه شده دور بمانید. سعی کنید 80 درصد کالری خود را از کربوهیدرات­ها، 10 درصد از چربی و 10 درصد را از پروتئین دریافت کنید. همین جمله 66 کلمه­ای کافیست!. در این کتاب من آن را رژیم غذایی کامل بر پایه گیاهی (WFPB[8])، و گاهی اوقات سبک زندگی WFPB می­نامم (من دیوانه کلمه رژیم نیستم، زیرا به معنای یک تلاش قهرمانانه و موقتی است نه یک روش پایدار و شاد برای غذا خوردن).

 

اگر WFPB یک قرص بود

رژیم غذایی WFPB چقدر سالم است؟ بیایید وانمود کنیم که همه اثرات آن از طریق یک دارو قابل دستیابی باشد. تصور کنید یک شرکت بزرگ دارویی، برای رونمایی از قرص جدیدی به نام اونتریا[9] یک کنفرانس مطبوعاتی برگزار کند. آن­ها لیستی از اثرات علمی اثبات شده اونتریا را رونمایی می­کنند، که شامل موارد زیر است:

  • از 95 درصد سرطان­ها، از جمله سرطان “ناشی از سموم محیطی” جلوگیری می­کند
  • تقریباً از همه سکته­های قلبی و مغزی جلوگیری می­کند
  • حتی بیماری­های شدید قلبی را معکوس می­کند
  • آنقدر سریع و عمیق از دیابت نوع 2 پیشگیری و آن را معکوس می­کند، که بعد از سه روز استفاده از این دارو، ادامه استفاده از انسولین برای کاربران خطرناک است

در مورد عوارض جانبی چه می­پرسید؟ البته عوارض جانبی نیز وجود دارد. آن­ها عبارتند از:

  • شما را به روشی سالم و پایدار به وزن ایده آل می­رساند
  • بیشتر حملات میگرنی، آکنه، سرماخوردگی و آنفولانزا، درد مزمن و ناراحتی روده را از بین می­برد
  • انرژی را بهبود می­بخشد
  • اختلال نعوظ را درمان می­کند (که باعث می­شود به خودی خود یک موفقیت شگفت انگیز باشد!)

این فقط عوارض جانبی برای افرادی است که این قرص را مصرف می­کنند. همچنین اثرات زیست محیطی وجود دارد:

  • کند شدن و احتمالاً معکوس کردن گرم شدن کره زمین
  • آلودگی آب­های زیرزمینی را کاهش می­دهد
  • نیاز به جنگل زُدایی را پایان می­دهد
  • مزارع کارخانه محصولات حیوانی را تعطیل می­کند
  • سوءتغذیه در بین فقیرترین شهروندان جهان را کاهش می­دهد

رژیم غذایی WFPB چقدر سالم است؟ تصور هر چیزی سالم­تر یا موثرتر از آن در رسیدگی به بزرگ­ترین مسائل بهداشتی ما دشوار است. WFPB نه تنها سالم­ترین روش تغذیه­ای است که تاکنون مورد مطالعه قرار گرفته است، بلکه در ارتقای سلامت و پیشگیری از بیماری بسیار موثرتر از داروهای تجویز شده، جراحی، مکمل­های ویتامین و گیاهانِ دستکاری ژنتیکی است.

 

چاپ کتاب کل

چاپ کتاب کل

چاپ کتاب کل

چاپ کتاب کل

چاپ کتاب کل

چاپ کتاب کل

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *